A szolnoki habos isler legfinomabb változatát a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumtól nem messze található cukrászdában kóstolhatjuk meg. A Marcipán Cukrászda egyik legkedveltebb édességének megalkotása Hegedűs László és Móra László cukrászmesterek nevéhez kötődik. A tojásfehérjéket habbá verik, majd forró cukorsziruppal ízesíttik, ecettel stabilizálják állagát. Az elkészült habot csöppnyi fahéjjal, finomra őrölt dióval ízesített linzerlapok közzé töltik, amelyet forró baracklekvárral kennek le. Végül karamellel ízesített aranybarna fondanttal vonják be. Így készül az isler csak városunkra jellemző változata, amely a helyi értéktárba is bekerült. Nehéz megállni, hogy még megkóstoljunk egyet a cukrászda által kínált egyedi, csak itt készített sütemény, tortaszelet, fagylalt valamelyikéből, miközben a fentebb már említett Móra László falakon függő festményeiben gyönyörködünk.

cutlery
Translate »